More WordPress Issues

Robert Whitaker's Avatar

Robert Whitaker

01 Feb, 2011 06:22 PM

I can get Cascade to publish content to a WordPress instance but I'm having 2 problems. . .

  1. It is not passing the category. I have the category defined in the page metadata. I have the "Metadata mapping for categories" set to "category" under content type grpup for the connector. I have an existing post in the category in the WordPress instance as a place holder. But the published post is uncategorized in WordPress.

  2. Every time I post content from Cascade to WordPress a new post is created with the same name. This makes it impossible to sync or update the content on the WordPress site. Is this by design?

  1. 1 Posted by Charlie Holder on 09 Feb, 2011 09:10 PM

    Charlie Holder's Avatar

    Question: 1
    I have been testing the WordPress Connector and I'm unable to generate the error that you are seeing. I have a few questions:
    1. What version Cascade are you using?
    2. How is your "Category" Metadata setup?
    3. Have you double-checked that you are not assigning the category mapping to the choice for tags?

    Question 2:
    Yes. It is by design that the content is simply pushed out to WordPress from Cascade. However, once a Page has been published for the first time, there is an association made behind the scenes between that Page in Cascade and the Post in WordPress. Any updates to the Page in Cascade that are subsequently re-published with the Connector will update the Post in WordPress. It is a one-way "sync" though. Updates in WordPress WILL NOT find their way into Cascade.

    I have tested making changes to the Page content, as well as Page's Display Name and Title, and then re-published the asset. You should not being a second post generated but rather an update of your original post. What exactly do you mean by "a new post is created with the same name" when you post content from Cascade?

  2. 2 Posted by Robert Whitaker on 09 Feb, 2011 09:19 PM

    Robert Whitaker's Avatar

    Hi Charlie,

    Thanks for the reponse.

    I just got it working this morning. It turned out to be a problem with the WP server/instance. I tried recreating my connector and it would not verify. So I created a connector to another WP server/instance and . . . voila. . . it works. I'm still testing everything but it seems to be working now.

    Previously it had been creating an additional post each time I published but the name of the post was duplicated and it was not putting it in the proper category. If the category did not exist it would create it but not put the post into it. The category remained empty. Thanks for your help.

  3. 3 Posted by Charlie Holder on 10 Feb, 2011 02:44 PM

    Charlie Holder's Avatar

    Glad I could help.

  4. Charlie Holder closed this discussion on 10 Feb, 2011 02:44 PM.

Comments are currently closed for this discussion. You can start a new one.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac